Huolellinen esitutkimus on onnistuneen operaation edellytys

Lue päivitetty, esitutkimusta käsittelevä artikkeli LaserTrustin sivuilta >>

Esitutkimuksessa tarkastetaan kaikki toimenpiteen kannalta olennaiset seikat. Silmän sarveiskalvon rakenne tutkitaan biomikroskoopilla, mykiön kirkkaus tarkastetaan ja silmän pohjasta tutkitaan verkkokalvon ja näköhermon pään tilanne. Lähtökohtaisesti vain terveitä silmiä operoidaan.

Taittovirheen tarkka määrittäminen on esitutkimuksen olennaisimpia tehtäviä. Vanhoista lasiresepteistä saadaan tietoa siitä, onko taitteisuus ollut stabiili vain onko oletettavissa että taitteisuus on muutostilassa. Yleensä ottaen on helpointa operoida vain taitteisuudeltaan stabiileja silmiä, mutta tiettyyn rajaan saakka muuttuva taitteisuuskinhyväksytään.

Tärkeimpiä tutkimuksia on sarveiskalvojen topografian määrittäminen(linkki), koska taitteisuutta muutetaan nimenomaan sarveiskalvojen kaarevuutta muuttamalla.

Silmistä tutkitaan aberraatiot(linkki) aaltorintama-analyysillä(linkki) ja tarvittaessa akkomodaatio lamataan sykloplegisillä tipoilla(linkki).

Kun silmät on todettu täysin terveiksi, ne on turvallisinta operoida. Tässä kohtaa tulee pitää mielessä, että kyseessä on leikkaus, jossa kosketaan lähtökohtaisesti terveeseen elimeen, ja siksi toimenpide ei saa aiheuttaa muutosta tässä tilanteessa.

Kategoria(t): Esitutkimus, Yleistä taittovirhekirurgiasta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti